Taptoe sluitstuk Eemsmondweek 2024

Met weer een spectaculaire Taptoe op het Johan van Veenplein is de Eemsmondweek 2024 tot een einde gekomen. Met prachtige optredens van Kunst & Genoegen uit Leiden, Cresendo uit Opende, Het Kamper Trompetterkorps en Advendo uit Sneek was de Taptoe 2024 weer van een bijzonder hoog niveau. Organisatie was in handen van Stichting Taptoe Uithuizermeeden. 

In de finale werd, naast het  Signaal-Taptoe  ook het bekende "Highland Cathedral', het "Blijf mij nabij" (Liedboek voor de Kerken) en het 1ste couplet van het Wilhelmus gespeeld. Voorafgaande aan de finale was het woord aan de voorzitter van Stichting Dorpsbelangen Uithuizermeeden, Dick Hendriks. Hij bedankte hierin zijn medebestuursleden, de subsidieverstrekkers, de evenementencommissie, de vele sponsoren (vanuit alle hoeken van Nederland!), de vrijwilligers en natuurlijk de inwoners van de deelnemende dorpen. Het is ons allen weer gelukt om een Eemsmondweek te organiseren na 5 jaar van afwezigheid. Een prachtig voorbeeld van VERBONDENHEID.  Op naar de volgende Eemsmondweek in 2027!

Met een 'Vuuruur' (alternatief op vuurwerk) waarbij 120 vrachtwagens aan de Havenweg met veel licht en geluid het allerlaatste 'Vrachtwagensignaal' gaven werd de Eemsmondweek afgesloten.

 

20241005 214440
Finale Taptoe 2024