Geslaagde IVN-slootjesdag

De slootjesdag bij de Rensumaborg voor kinderen was weer een groot succes. Er kwamen 7 kinderen op deze activiteit af en aan het eind kwamen er nog 2 kinderen bij, allen begeleid door (groot)ouders.

Er werd gestart bij het insectenhotel waar vrijwilligers van IVN Noord-Groningen uitlegden wat de functie ervan is. Daarna werd erop zoek gegaan naar gele bloemen; er werden drie soorten gevonden: boterbloem, gele lis en penningkruid. En er stonden ook nog drie prachtige rietorchideëen.

Bij de kikkerpoel mochten de kinderen met een emmer en schepnetje gaan vissen. Er werden opvallend veel kikkervisjes, bootsmannetjes en larven van de salamander gevangen. In totaal werden 14 verschillende soorten gevonden, waaronder de indrukwekkende waterschorpioen en een grote bloedzuiger. Door de waterdiertjes in een aquarium te plaatsen konden de kinderen deze rustig en goed bekijken. Wie uitgevist was kon van riet een bootje maken en deze laten varen.

Na alle waterdiertjes weer vrij gelaten te hebben kregen de kinderen een 'slootjesexpertbutton' en de (groot)ouders een zoekkaart om deze activiteit vaker met hun (klein)kinderen te doen.

IMG 20240608 WA0007